Schatkisten

schatkist-liefde

Het verhaal… 

Het doel van de Schatkisten is het bewust samenzijn van ouder en kind. 

De Schatkist is gericht op jullie zintuigen, lichaam en creativiteit. Met een knipoog naar thema’s rondom opvoeden.

De Schatkist biedt jou en je kind mijn eigenzinnige kijk op opvoeden.                                      Opvoeden is een serieuze zaak, maar je opvoedprincipes af en toe onder de loep nemen, is een verrijking voor ouder en kind. Onze kinderen leren, maar yes! wij als ouder mogen ook blijven leren. 

De omschrijving van de Schatkisten is gericht op ouder en kind, maar de Schatkisten zijn tevens waardevol en bruikbaar voor de kinderopvang, onderwijs en hulpverlening.                              Doordat ik zo’n opvoedfreak ben, kunnen jullie meegenieten van alle informatie die ik uitzoeken samenvoeg. Samen spelen, samen delen! 


schatkist-liefde

Schatkist Liefde

Het lied van Tarzan: Jij woont in mijn hart, omschrijft het gevoel bij de Schatkist Liefde.                  “Jij woont in mijn hart. Heel diep hier in mijn hart. Waar liefde is, warmte en veiligheid.”

Liefde is het begin van alles, de basis voor jou en je kind! Deze Schatkist wekt bij jou als ouder liefdevolle gevoelens op voor je kind. Zodra jouw kind slechts alleen maar liefde voelt vanuit jou, krijg je zeker te weten een hoop liefde terug van je kind!

Samen worden jullie je weer even bewust van de bijzondere, lieve kanten van elkaar. Als deze kant van jullie een beetje verstopt zit, zal deze Schatkist ze naar buiten toveren.

 


schatkist-kabouters

Schatkist Kabouters

Kabouters zijn klein, schattig en eigenaardig, net als kinderen. Maar let op, ze bezitten een hoop wijsheid!

Bij de Schatkist Kabouters duiken jullie in de wereld van de Kabouters. Als ouder duik je in de wereld van “jouw kabouter”. Samen spelen en muziek maken. Maar je wordt ook aan het denken gezet over hoe het is om “de Kabouter” in huis te zijn.

 


schatkist-kikkers

Schatkist Kikker

De kikker spreekt kinderen aan, omdat het een vrolijk, gek, groen beest is. De kikker staat o.a. symbool voor gevoelens en verandering.

De Schatkist Kikker laat ouder en kind op een speelse manier elkaars gevoelens bekijken en bespreekbaar te maken. Als ouder wil je dolgraag weten wat er in je kind omgaat. En als ik vanuit mezelf als kind spreek, wil ik graag weten wat er in mijn ouders omgaat.

Door bewust te worden van je gevoelens, vindt er automatisch een verandering plaats. Want je bent samen in een volgende stap beland.

 


schatkist-ballen

Schatkist Ballen

De meeste kinderen zijn dol op druk doen en spelen met ballen. Et voilà, hier de combinatie!

De Schatkist ballen verplicht ouder en kind om met ballen te spelen, want je kunt er niet omheen. Tevens geven de boeken een setje om samen te kletsen over het thema “druk”.

Druk, het favoriete woord van deze tijd, wordt in de Schatkist ballen vanuit allerlei oogpunten bekeken. Daarbij kun je denken aan: druk zijn, druk doen, je druk maken, de druk voelen, een druktemaker zijn, alle ballen in de lucht houden etc.

Het doel van deze Schatkist is om de voordelen van “druk” te zien.

 


schatkist-wilde-dieren

Wilde dieren

De Schatkist Wilde dieren laat jou en je kind wilde dieren nadoen, stampen en trommelen. Hoe gekker, hoe beter! Doordat jullie dierengeluiden maken, gebruiken jullie je keel om je emoties te uiten. Want dat is de functie van gillen, wat kinderen graag doen.

Kun jij als ouder het geluid van de leeuw niet meer aanhoren, dan schakel je een rustmoment in (leeuwen luieren 20u per dag) of laat je ze een giraf nadoen.

Als jij en/ of je kind temperamentvol door het leven gaat, is deze Schatkist zeker een aanrader! Of als je extra moed nodig hebt om je te uiten, doe je de etherische olie “leeuwenmoed” in de geurbrander. En pas dan maar op voor het wilde beest dat in je naar boven komt…

 


schatkist-bubbels

Schatkist Bubbels 

De Schatkist Bubbels neemt jullie mee naar de onderwaterwereld en de dieren die daar leven. De schildpad die in deze Schatkist woont, geeft jullie het gevoel dat je onderin de zee leeft.

De Schatkist Bubbels maakt kinderen bewust van thema’s rondom water, zoals: drinken, gebruik van water, “meevaren op de golven” etc.

Als ouder en kind zullen jullie samen genieten van de rustgevende geuren, kleuren en geluiden.

2 gedachtes over “Schatkisten

 1. Judith zegt:

  Bedankt dat jouw prachtige liefde schatkist een tijdje bij ons heeft mogen logeren. Het open maken alleen al was een hele ervaring. Er zit van alles in. Hartjes, stenen, olien, een boekje. Er is genoeg te ontdekken. Met name de knuffelkaartjes deden het bij ons goed. Gek hoe je via zo’n kaartje ineens een heel ander gesprek heb met je kind en hoe je ze dan ineens in een ander licht ziet. Super leuk.

  De kist is met veel liefde en aandacht samen gesteld. Het ene ingrediënt geeft verdieping aan het ander en zo wordt er geen zintuig overgeslagen. Dankzij jou hebben we er een lieve gezellige herinnering bij Gerjanne. Dank!

 2. Hillie zegt:

  Review ouder en kind yoga van Heppie Hartlief:

  Gerjanne gaf in de gymzaal van de Kloostertuin een reeks yoga lessen voor ouder en kind.
  Niet wetend wat ons te wachten stond, nou ja Roos mijn dochtertje van toen 2,5 wel want Gerjanne kwam zo nu en dan op het kinderdagverblijf waar ze heen ging ook al yoga geven aan de kindjes.
  Dus Roos was helemaal in haar nopjes, ze wist al heel goed wat er komen ging.. Altijd begonnen we met een paar leuke liedjes waar op gezongen en gedanst werd. Aansluitend een leuk verhaal en daarop aansluitend kwamen altijd een aantal yoga oefeningen die je samen met je kindje kon uitvoeren!
  En daarna was het altijd tijd voor de schatkist waar van alles in zit, ballen, bootjes met en zonder geluidjes altijd was het een feest! Als de kindjes uitgespeeld waren was het tijd voor wat rust, wat uiteindelijk rustig werd verstoord door de tingeltangel!! En ja de tingeltangel was altijd wachten tot je EINDELIJK hem zelf ook ff vast mocht houden!! Tot slot een mooie tekening maken met een kopje thee of water werd er afgesloten.
  Helaas was de reeks lessen zo voorbij, maar Roos geniet nog steeds af en toe van de yoga lessen van Gerjanne op de Kabouters!

  Liefs Hillie (mama van Roos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>