Blog mei 2018

speelcafe-outside-pijlen

Speelcafe Outside

Vandaag mocht Martin van Peuterspektakel het spits afbijten bij Speelcafé Outside!  En dat deed hij uiteraard hartstikke leuk! Toen de kinderen over het bruggetje kwamen, kregen ze van mij een startbewijs, om in te leveren bij Martin. Martin had een speurtocht uitgezet waarbij samenwerken (tussen ouder en kind) voorop stond. De kinderen moesten over de stenen en een boomstronk lopen. Als laatste moesten ze een emmertje vullen bij de waterpomp en deze inleveren bij Martin. Het weer was heerlijk en de kinderen genoten!

 

Moederdag

We waren bij mijn lieve moedertje geweest, waar we net een ijsje hadden gehad. En toen reden we bij thuiskomst achter de ijscokar die vrolijk onze straat in tingelde. De kinderen weten uiteraard precies wat dit betekent: IJS!!! Nou vooruit, dat kon ik niet weigeren… Het is ook te leuk zo’n ijscokar in de straat! Op dat moment liep een jongen langs die ik ken. Ik vroeg of hij ook een ijsje ging kopen. Hij zei dat hij alleen geld voor de boodschappen had. Ik kocht een ijsje voor hem.

Later kreeg ik een brok in mijn keel en besefte ik mij dat het moederdag was. Van deze jongen ben ik persoonlijk begeleider geweest toen hij kind was en nu woont hij op zichzelf. Jaren geleden was ik een soort van “moeder” voor hem, hoewel dat bij lange na niet in de buurt komt natuurlijk. En op deze bijzondere dag kon ik hem een ijsje geven. Met nog steeds moedergevoelens voor deze lieve jongen, ondanks dat hij volwassen is.

 

Het bezige bijtje

Ter voorbereiding op het Speelcafé Outside hebben we bij de Kabouters gelezen uit “Het bezige bijtje”. Een prachtig boek met kleurrijke plaatjes. We hebben het geluid van de bij nagedaan, een bloem van onze handen gemaakt, gesprongen van steen naar steen en nog veel meer… Aan het einde hebben de kinderen een prachtige bloemenweide getekend voor de bij. En toen was de bij heel blij! 🙂