Etherische olie: Kinderlijn

de-groene-linde-kinderlijn-2

Bescherm Beer         

Ik bescherm je, je bent veilig

Met: Moeder aarde, Bergamot Reggio en Mandarijn.

 

Dolle hondjes         

Kom, we gaan fijn spelen

Met: Sinaasappel, Citroen, Salie, Geranium en Lavendel.

 

Kattenzelf         

Om gewoon jezelf te zijn!

Met: Lavendlin, Den, Neroli, Citroen en Vanille.

 

Kippendroom         

Met fijne dromen op stok

Met: Lavendel, Lavendin, Scharlei, Mandarijn en Kamille.

 

Leeuwenkracht         

Kom maar op! Je kunt het!

Met: Den, Petitgrain, Vanille, Den, Bergamot, Patchouli, Vetiver, Rozemarijn.

 

Slaap Schaapje         

Ga maar lekker slapen kleintje

Met: Lavendel, Lavendin, Mandarijn en Roomse Kamille.

 

Roll on 

roll-on-kids-de-groene-linde

Om op je polsen, voeten of in je nek te doen.

 

Roomspray

de-groene-linde-kinderlijn-roomspray

Verkouden neusjes spray  

Voor als je ziek bent

Met: Niaouli, Eucalyptus, Mandarijn.

 

Monstertjes spray  

Ik jaag alle monsters weg!

Met: Ylang ylang, Mandarijn en Sinaasappel.

 

de-groene-linde-biggetje-fris

Biggetje fris         

Ik verjaag vieze luchtjes

Met: Lemongrass, Tea Tree, Lavendin, Arve den, Sinaasappel.

Natuurlijke luchtverfrisser tegen vervelende luchtjes.

 

Het verhaal… 

Uiteindelijk willen we allemaal het leven een stukje leuker maken, dat ga ik doen door deze fijne Kinderlijn met jullie te delen.

Vanaf kinds af aan ben ik dol op geuren en stop ik overal mijn neus in (wat lekker ruikt!). Sinds een aantal jaren gebruik ik etherische oliën van de Groene Linde. Waar ik inmiddels dol op ben!

Het grappige is dat de etherische oliën van de Kinderlijn perfect bij mijn Schatkisten passen. Waardoor ik het idee kreeg om zelf de geuren te gaan verspreiden (letterlijk en figuurlijk)!

Thuis gebruik ik de diffuser dagelijks. Ik kies de geur passende bij het moment of waar ik zin in heb. Soms vraag ik mijn kinderen een geur uit te zoeken.

De etherische oliën zijn ook heerlijk voor in een voetenbadje. Vorig jaar hebben we het feestje van onze dochter afgesloten met een voetenbadje met etherische olie. Alle kinderen gingen relaxt naar huis.

Voor mijn les begint, doe ik de diffuser aan om de etherische olie te verspreiden, passende bij het thema of de groep. “Beschermbeer” vind ik een fijne geur om te gebruiken. In deze samenstelling zit o.a. “moeder aarde olie”. Deze olie is ook fijn om onder je voeten te doen, om je met beide voeten op de aarde te zetten.

Je vraagt je misschien af wat voor gek plaatje hieronder staat… Mijn zoontje en ik lazen vandaag een boek, waarin deze bladzijde stond. De vraag was: Hoe ruiken deze dingen? Voor de dingen die niet lekker ruiken, kun je biggetje fris in de ruimte sprayen. Denk hierbij bv aan een ruimte waarin een kind net een vieze luier heeft gecreëerd… Zelf gebruik ik deze spray in de wc, uit ervaring weet ik dat de spray effectief is. 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.