Edelstenen

edelstenen

Agaat

De agaat straalt eenvoud uit, geeft rust en harmonie. Een steen om de familieband te versterken.

 

Aventurijn

Aventurijn heeft een kalmerende werking bij huidproblemen en onrustige mensen. De steen helpt om de grenzen te bewaken. Aventurijn bevordert geestelijke en lichamelijke groei.

 

Chalsedoon

Chalsedoon geeft een gevoel van veiligheid. De steen ondersteunt bij nieuwe situaties, luisteren en praten. Calsedoon biedt troost en werkt kalmerend.

 

Rozenkwarts

Rozenkwarts maakt zacht en liefdevol. De steen helpt om kalm en vriendelijk voor jezelf en een ander te zijn. Rozenkwarts versterkt de creativiteit.

 

Tijgeroog

De tijgeroog is een beschermende steen. De steen geeft inzicht in onszelf en anderen. De steen geeft kracht, moed en vertrouwen.

 

Het verhaal… 

Deze prachtige knuffelstenen heb ik bij de Gouden Zon in Norg gehaald. Regelmatig kom ik bij Roelie van de Gouden Zon om edelstenen te kopen. Voor de Schatkisten of voor ons zelf. Zo ontstond het idee om vanuit Heppie Hartlief edelstenen te verkopen. Op advies van Roelie heb ik  5 verschillende edelstenen, geschikt voor kinderen, beschikbaar: knuffelstenen.

De meeste kinderen zijn dol op stenen of andere kleine dingen uit de natuur. Onze dochter kwam in de kleuterklas regelmatig thuis met haar jaszak vol takjes, steentje etc.

Onze zoon zie ik regelmatig een edelsteen in zijn kleine broekzak stoppen. Of ik vind ze terug op de meeste gekke plekken. Ik ben er dus regelmatig één kwijt.

Onze dochter gebruikt de edelsteen met name voor het slapengaan. Als ze bang is of zich niet lekker voelt, houdt ze de steen vast. Het geeft haar veiligheid en ze wordt er rustig van.

Door onze fijne ervaringen met edelstenen, wil ik dit graag met andere kinderen en ouders delen. Misschien heeft jouw kind er ook baat bij om op sommige momenten een knuffelsteen bij zich te hebben.

Als je als ouder zelf interesse hebt in edelstenen, kun je ook de knuffelstenen gebruiken. Wil je advies op maat, dan raad ik je aan om naar de Gouden Zon in Norg te gaan. Roelie heeft een ruim assortiment aan edelstenen en is een lieve, geduldige vrouw.