Blog maart 2018

schatkist-opruimen-2-1schatkist-opruimen-3-1schatkist-opruimen-1-1 

Vanmorgen was voorlopig de laatste les bij Kideo. Nu de lente in aantocht is, gaan de leidsters natuurlessen geven. Wat een leuk idee!

In maart heb ik bij Kideo les uit de Schatkist Opruimen gegeven. De lessen begonnen we met een opwarmdansje van “we maken schoon”. Vervolgens heb ik boeken voorgelezen over opruimen, schoonmaken en de natuur schoon houden. Het voorlezen vind ik altijd een gezellig moment. De kinderen zitten om mij heen en denken enthousiast mee. Voor de allerkleinsten duurt het soms iets te lang. Dan gaan we gewoon meer bewegen. Want dat doen de meeste peuters het liefst! Ze konden heerlijk schoonmaken (“rolschaatsen”:-) ) op de vloer met de kleurrijke stoffen handschoenen.

Op de peutergroep bij de Kabouters hebben ze deze maand het thema “Dit ben ik”. Daarover werd ik meteen enthousiast, dus ik ben op zoek gegaan naar leuke boeken. Voor het opwarmen, koos ik het lied: “Je mag er zijn.” Dat betekent voor mijn lessen dat iedereen op zijn eigen manier en tempo meedoet. We hebben het boek “billen buikje benen” gelezen, bekeken en nagedaan. De meeste kinderen deden weer enthousiast mee. De nieuwe jongen deed meteen enthousiast mee en na afloop kreeg ik een kus op mijn wang. Wat lief!

 

Opruimen

Yes, ik mag en kan weer in beweging zijn, letterlijk en figuurlijk. Na een paar weken uit mijn creatieve bubbel te zijn geweest, i.v.m. griep, wormpjes en krentenbaard binnen ons gezin en mijn maandelijkse perikelen, begint mijn creativiteit weer te stromen.

Af en toe voelde ik mij een vogel in een kooitje. Met in elke hoek een spiegel. De kunst is om te kijken wat er in dat kooitje te beleven valt.

Doordat mijn dochter veel thuis was en niet kon spelen met andere kinderen, ging ze ineens opruimen en was ze heerlijk in haar eigen kamer aan het spelen.

Voor de grap zei ik tegen haar: ”Dat opruimen komt zeker doordat ik de opruimsteen heb neergelegd?” Ik ben bezig met het creëren van de Schatkist Rommel. Tegelijkertijd ben ik spullen van ons zelf aan het opruimen en wegdoen. Elke keer gaat deze zin door mijn hoofd: “Wie wat bewaard, heeft wat: rommel.” Ik ben ervoor om overbodige spullen weg te doen of geven aan iemand die het nodig heeft.

Aan mijn kinderen wil ik meegeven dat je niet alles hoeft te krijgen, hebben en houden.